Mikä on webhotelli?

Webhotelli, joka tunnetaan myös nimellä web hosting -palvelu, on yritys, joka tarjoaa internetin käyttäjille paikan, jossa he voivat tallentaa verkkosivustotiedostojaan. Webhotellin avulla käyttäjät voivat käyttää verkkosivustojaan miltä tahansa tietokoneelta, jossa on internetyhteys. Tiedostot tallennetaan web-hotellin palvelimille, jotka ovat yhteydessä internetiin. Kun käyttäjä kirjoittaa verkkosivuston osoitteen, webhotellin palvelin lähettää verkkosivuston tiedostot käyttäjän tietokoneelle.

Mikä on webhotelli?

Webhotelli on eräänlainen Internet-hosting-palvelu, jonka avulla yksityishenkilöt ja organisaatiot voivat tuoda oman verkkosivustonsa World Wide Webin kautta. Webhotelli tarjoaa tilaa asiakkaiden käyttöön omistamallaan tai vuokraamallaan palvelimella sekä internet-yhteyden, joka sijaitsee yleensä datakeskuksessa. Verkkosivustoja isännöidään tai tallennetaan webhotelleihin, jotta kuka tahansa, jolla on internetyhteys, voi tarkastella niitä.

Mitkä ovat web-hotellin ominaisuudet?

Webhotellit ovat eräänlainen internet-hosting-palvelu, jonka avulla yksityishenkilöt ja organisaatiot voivat tuoda oman verkkosivustonsa yleisön saataville World Wide Webin kautta. Webhotelli tarjoaa asiakkailleen yleensä verkkopohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla he voivat hallita verkkosivustojaan ja verkkopohjaisia sovelluksiaan. Verkkohotellin asiakkaat pääsevät tyypillisesti myös verkkosivuilleen verkkoselaimen kautta.

Mitä etuja web-hotellista on?

Webhotelli, jota kutsutaan myös web-hosting-palveluksi, on palvelu, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja organisaatioille paikan, johon he voivat tallentaa verkkosivustotiedostojaan internetissä. Näin yritykset ja yksityishenkilöt voivat tuoda verkkosivustonsa kaikkien saataville, joilla on internet-yhteys. Webhotelli tarjoaa asiakkailleen yleensä tietyn määrän tallennustilaa, kaistanleveyttä ja sähköpostitilejä sekä muita ominaisuuksia.

Verkkohotellin käytöstä on monia etuja. Yksi hyöty on se, että yritykset voivat saada ammattimaisen näköisen verkkosivuston ilman, että niiden tarvitsee investoida omaan verkkopalvelimeen. Lisäksi webhotellit tarjoavat korkeamman turvallisuustason kuin yksittäiset web-palvelimet. Tämä johtuu siitä, että web-hotelleissa on yleensä useita tietoturvatasoja, kuten palomuurit, tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmät ja salasanasuojaus. Lisäksi web-hotelleissa on yleensä käytössä varajärjestelmät palvelimen vikaantumisen varalta.

Toinen webhotellin käytön etu on, että se voi säästää yritysten rahaa. Tämä johtuu siitä, että yritysten ei tarvitse maksaa oman verkkopalvelimen ylläpitokustannuksia. Lisäksi yritysten ei tarvitse maksaa verkkosivujensa hallinnointiin tarvittavan webmasterin palkkaamisesta. Lisäksi yritykset voivat usein saada alennuksia webhotellimaksuista, jos ne tekevät pitkäaikaisen sopimuksen.

Mitkä ovat web-hotellin haitat?

Webhotelliksi kutsutussa webhotellissa on muutamia mahdollisia haittoja. Yksi niistä on se, että webhotelli voi olla kalliimpi kuin muunlainen hosting, kuten jaettu hosting. Tämä johtuu siitä, että web-hosting sisältää yleensä enemmän ominaisuuksia ja etuja kuin muunlainen hosting. Lisäksi web-hosting voi olla monimutkaisempi asentaa ja hallita kuin muut hosting-tyypit, joten se sopii yleensä parhaiten niille, joilla on jonkin verran kokemusta web-kehityksestä ja hostingista. Web-hosting voi olla myös vähemmän luotettava kuin muut hosting-tyypit, sillä se on usein riippuvainen hosting-palveluntarjoajan laadusta.

Miten valitsen webhotellin?

Verkkohotellin valinnassa on otettava huomioon monia asioita. Tärkein tekijä on yleensä hinta, mutta myös muita tärkeitä tekijöitä on otettava huomioon. Alla on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan webhotellin.

-Huomioi ensin, mihin verkkosivustoasi käytetään. Jos aiot käyttää verkkosivustoasi liiketoimintaan, sinun on löydettävä webhotelli, joka tarjoaa luotettavaa käytettävyyttä ja asiakastukea.

-Toiseksi, tutustu kunkin webhotellin tarjoamiin ominaisuuksiin. Jotkut webhotellit tarjoavat enemmän ominaisuuksia kuin toiset, joten on tärkeää löytää sellainen, joka tarjoaa tarvitsemasi ominaisuudet.

-Kolmanneksi, lue asiakkaiden arvosteluja webhotelleista. Näin saat hyvän käsityksen siitä, mitkä verkkohotellit tarjoavat hyvää palvelua ja mitä kannattaa välttää.

-Viimeiseksi, ota yhteyttä kunkin harkitsemasi webhotellin asiakastukeen. Näin saat tilaisuuden kysyä kaikki mahdolliset kysymyksesi ja saada käsityksen kunkin webhotellin tarjoaman asiakaspalvelun tasosta.

Usein kysytyt kysymykset

Mihin Webhotellia tarvitaan?

Webhotellia tarvitaan verkkotunnuksen ylläpitämiseen ja hallinnointiin. Se sisältää palveluita, joita verkkotunnukselle tarvitaan, kuten kotisivutila, tietokantaverkkosivustolle ja sähköpostipalvelut. Webhotellin avulla voit myös hallita verkkotunnuksen asetuksia ja määrittelyjä.

Onko webhotelli pakollinen?

Webhotelli ei ole pakollinen kaikille verkkosivuille, mutta se on suositeltavaa kaikille sivustoille. Webhotelli tarjoaa yritykselle tai sivustolle tietoturvaa, tallennustilaa, ja mahdollisuuden julkaista sivusto helposti ja turvallisesti. Webhotellipalveluntarjoajat tarjoavat myös usein tukea sivuston kehittämiseen ja ylläpitoon.

Miten webhotelli toimii?

Webhotelli toimii siten, että asiakas ostaa palveluntarjoajalta webhotellipalvelun, johon sisältyy tietyt määrät tallennustilaa ja lähetysverkkoa. Asiakas asentaa haluamansa sovellukset webhotellipalveluun ja voi sitten aloittaa niiden käytön.

Mitä on palvelin?

Palvelin on tietokone, joka yleensä sijaitsee verkon palveluntarjoajan tai muun toimijan tiloissa ja joka tarjoaa palveluita verkon käyttäjille. Palvelimet voivat sisältää esimerkiksi www-palvelimen, sovelluspalvelimen, tiedostopalvelimen, tulostuspalvelimen, postipalvelimen tai muun vastaavan. Palvelimet yleensä käyttävät erillisiä käyttöjärjestelmiä, kuten Windows Server -käyttöjärjestelmää tai Linux-käyttöjärjestelmää.

Yhteystiedot

Firdonkatu 2
00510, Helsinki

+358 4047454841
aspa@kyvyt.com

Somessa

Sähköpostilista

Tilaa uutiskirjeemme