Mitä on Google Ads mainonta?

Mitä on Google Ads mainonta?

Google Ads (aiemmin Google AdWords ja Google AdWords Express) on verkkomainontaratkaisu, jolla yritykset voivat mainostaa tuotteitaan ja palveluitaan Google-haussa, YouTubessa ja muilla verkkosivustoilla.

Mitä on digitaalinen mainonta?

Digitaalinen mainonta on digitaalisen markkinoinnin osa-alue, jossa asiakkaita tavoitellaan digikanavien, yleensä verkkosivustojen ja erilaisten sovellusten kautta. Digitaaliseen mainontaan kuuluvat mm. banneri- eli display-mainonta, videomainonta, natiivimainonta digimedioissa, hakusanamainonta ja some-mainonta.

Mitä tarkoittaa hyvän tavan vastainen mainonta?

Kuluttajansuojalan mukaan markkinoinnissa ei saa käyttää hyvän tavan vastaista menettelyä. Tämä tarkoittaa sitä, että mainoksessa ei saa olla yhteiskunnassa yleisesti hyväksyttyjen periaatteiden ja arvojen vastaisia viestejä. Esimerkiksi väkivallan käyttö mainoksessa ei ole hyväksyttävää.

Mitä tavoitteita mainonnalla on?

Mainonnalla on sanottu olevan kolme pääasiallista tehtävää: tiedottaminen (viestinnälliset tavoitteet) asenteiden luominen ja muokkaus (vaikutukset käyttäytymiseen) sekä käyttäytymisen ja toiminnan aikaansaaminen (esimerkiksi myynnin lisääminen).

Miten mainonnan onnistumista voidaan arvioida ja mitata?

Onnistuminen riippuu aina kampanjan tavoitteesta. Tavoitteen tulisi olla mitattava toimenpide, josta tiedämme asiakkaan olevan mahdollisimman lähellä ostoa. Lisäksi verkkoanalytiikan mittareita määritellessä täytyy tietää sivuston rooli kampanjan kokonaisuudessa ja asiakkaan polulla.

Miten mainonta vaikuttaa myyntiin?

Miten mainonta vaikuttaa? Mainonta on markkinoinnin väline, jolla edistetään myyntiä, kasvatetaan markkinaosuutta ja luodaan yrityksille kasvua, joka lisää niiden kilpailukykyä sekä mahdollisuuksia työllistää ihmisiä.

Miten mainontaa kohdennetaan?

Kohdennetun mainonnan toteuttaminen tapahtuu digitaalisen alustan avulla, jonka kautta mainonta on mahdollista. Tällaisia alustoja ovat esimerkiksi Google Ads, Facebook, Instagram ja LinkedIn. Nämä alustat toteuttavat kohdistusta käyttäjiinsä heistä keräämänsä datan avulla.

Miten markkinointi ja mainonnan säännöt eroavat eri kanavissa?

Eroavatko markkinointi– ja mainontasäännöt eri kanavissa? Kaikkiin markkinointikanaviin pätevät yleensä samat yleiset markkinoinnin ja mainonnan säännöt. Kanaviin voi kuitenkin liittyä kanavakohtaisia lisäsäädöksiä ja -suosituksia.

Miten netissä tapahtuva mainonta eroaa perinteisestä mainonnasta?

Digitaalisessa markkinoinnissa markkinointi on kaksisuuntaista. Markkinoiva taho kommunikoi aktiivisesti kuluttajien kanssa, ja kuluttajat kommentoivat takaisin. Perinteisessä markkinoinnissa on vähemmän kommunikointia kuluttajien kanssa, ja kaikki kommunikointi on salaista.

Miten tehdä Google mainontaa?

Jotta pääset tekemään mainontaa, Google Ads -tili vaatii määrityksen. Voit saman tien aloittaa Google Adsin käytön luomalla älykkään mainoskampanjan tai mikäli haluat määrittää kampanjan itse mahdollisimman yksityiskohtaisesti, klikkaa alhaalta “Tutustu muihin kampanja-asetuksiin ja työkaluihin”, niin pääset eteenpäin.

Paljonko Google mainonta maksaa?

Google Ads –mainonnassa maksetaan Googlelle jokaisesta yksittäisestä klikkauksesta. Suomessa keskimääräiset klikkihinnat ovat noin 0,95 €, mutta klikkihinnat vaihtelevat toimialoittain suuresti. Hintataso on usein erilainen myös B2B- ja B2C-jaottelussa.

Paljonko mainonta maksaa?

CPC eli klikkaushinnat lähtevät liikkeelle 0,01 eurosta, mutta ainakin B2B-markkinoinnissa osuvat useimmiten 0,10–1,50 euron välille. Sadalla eurolla viikossa, eli 400 eurolla kuukaudessa voidaan siis saada keskimäärin 600 klikkausta omille mainoksille.

Yhteystiedot

Firdonkatu 2
00510, Helsinki

+358 4047454841
aspa@kyvyt.com

Somessa

Sähköpostilista

Tilaa uutiskirjeemme