Miten WordPressiä käytetään?

Olettaen, että haluat johdannon WordPressin käyttöä käsittelevään artikkeliin:

WordPress on sisällönhallintajärjestelmä (CMS), jonka avulla käyttäjät voivat luoda verkkosivuston tai blogin yksinkertaisesta käyttöliittymästä. Se on yksi maailman suosituimmista CMS-järjestelmistä, joka pyörittää miljoonia verkkosivustoja. WordPress on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on julkaistu GPL:n nojalla.

WordPress on erittäin monipuolinen alusta, ja sitä voidaan käyttää monenlaisiin verkkosivustoihin ja sovelluksiin. Tässä artikkelissa keskitymme siihen, miten WordPressiä käytetään yksinkertaiseen verkkosivustoon tai blogiin. Käsittelemme seuraavia aiheita:

– WordPressin asentaminen

– Sisällön luominen

– Valikoiden hallinta

– Lisäosien lisääminen

– Teemojen muuttaminen

WordPressin avulla voit luoda verkkosivuston tai blogin muutamassa minuutissa ilman, että sinun tarvitsee opetella koodaamaan tai palkata web-kehittäjää. Seuraa alla olevia ohjeita päästäksesi alkuun.

-Wordpressin asentaminen

WordPressin asentaminen on hyvin yksinkertainen prosessi. Voit asentaa WordPressin joko manuaalisesti tai asentaa sen automaattisesti web-hostin kautta.

Jos haluat asentaa WordPressin manuaalisesti, sinun on ladattava WordPress-tiedostot WordPressin verkkosivustolta ja ladattava ne sitten web-hosteriisi. Kun tiedostot on ladattu, sinun on luotava tietokanta WordPressille. Kun tietokanta on luotu, sinun on muokattava wp-config.php-tiedostoa ja syötettävä oikeat tietokantatiedot. Kun wp-config.php-tiedosto on tallennettu, voit suorittaa WordPress-asennuksen menemällä selaimellasi WordPress-sivustolle.

Jos haluat, että WordPress asennetaan automaattisesti, voit käyttää WordPress-isännöintiä tarjoavaa webhotellia. WordPress-hostaus on erityyppinen web-hostaus, joka on suunniteltu erityisesti WordPressiä varten. WordPress-hosting-palveluntarjoajat tarjoavat yleensä yhden napsautuksen WordPress-asennusprosessin. Kun WordPress on asennettu, voit aloittaa verkkosivuston luomisen.

-Kuinka luodaan WordPress-tili

Olettaen, että haluat ohjeen WordPress-tilin luomiseen:

Ensin sinun on mentävä WordPress-sivustolle ja napsautettava ”Get Started” -painiketta. Tämä vie sinut WordPressin rekisteröintisivulle.

Kirjautumissivulla sinun on annettava sähköpostiosoitteesi, valittava käyttäjätunnus ja luotava salasana. Kun olet syöttänyt kaikki tarvittavat tiedot, napsauta ”Luo tili” -painiketta.

Kun olet luonut tilisi, pääset WordPressin kojelautaan. Täällä voit luoda uuden verkkosivuston napsauttamalla ”Luo uusi sivusto” -painiketta.

Seuraavalla sivulla sinun on annettava sivuston nimi ja osoite (URL). Kun olet syöttänyt nämä tiedot, napsauta ”Create Site” -painiketta.

Kun sivustosi on luotu, voit aloittaa sisällön lisäämisen siihen. Tee tämä napsauttamalla kojelaudan vasemmassa reunassa olevaa ”Add”-painiketta. Täällä voit lisätä sivustoosi uusia sivuja, viestejä, kuvia jne.

-Kuinka luodaan verkkosivusto WordPressin avulla?

Olettaen, että haluat vaiheittaisen oppaan siitä, miten luodaan verkkosivusto WordPressin avulla:

1. Mene osoitteeseen wordpress.com ja luo tili.

2. Valitse palvelupaketti – voit aloittaa ilmaisella palvelupaketilla ja päivittää sen myöhemmin tarvittaessa.

3. Anna joitakin perustietoja verkkosivustostasi – nimi, kuvaus jne.

4. Valitse verkkosivustosi teema. Voit selata saatavilla olevia teemoja ja muokata niitä sitten mieleiseksesi.

5. Aloita sisällön lisääminen verkkosivustollesi! Voit luoda uusia sivuja ja viestejä, lisätä mediaa ja paljon muuta.

6. Kun olet tyytyväinen verkkosivustoosi, paina ”Julkaise”-painiketta, niin saat sen käyttöön.

Ja se siitä – olet nyt luonut verkkosivuston WordPressin avulla!

-Kuten luodaan blogi WordPressin avulla

Olettaen, että haluat vaiheittaisen oppaan siitä, miten luoda blogi WordPressin avulla:

1. Mene osoitteeseen wordpress.com ja luo tili.

2. Valitse käyttäjätunnus ja salasana.

3. Valitse blogiteema.

4. Mukauta blogisi ulkoasua.

5. Kirjoita ensimmäinen blogikirjoitus.

6. Julkaise ensimmäinen blogikirjoituksesi.

7. Jaa blogisi maailman kanssa!

Miten mukauttaa WordPress-sivustoasi?

Olettaen, että sinulla on WordPress-sivusto (joko WordPress.comin tai itse isännöidyn WordPress.org-sivuston kautta), voit mukauttaa sitä asentamalla teemoja ja lisäosia. Teemat hallitsevat WordPress-sivuston yleistä ulkoasua ja tunnetta, kun taas lisäosat lisäävät tiettyjä ominaisuuksia ja toimintoja.

WordPressiin on saatavilla kirjaimellisesti tuhansia teemoja ja liitännäisiä, joten oikeiden teemojen ja liitännäisten valitseminen voi olla hieman ylivoimaista. Älä kuitenkaan huoli – me opastamme sinut prosessin läpi vaihe vaiheelta.

Tutustu ensin joihinkin suosituimpiin teemoihin ja lisäosiin, jotta saat käsityksen siitä, mitä on tarjolla. Kun sinulla on yleiskuva siitä, mitä haluat, voit alkaa rajata valintojasi.

Teemaa valitessasi on tärkeää ottaa huomioon esimerkiksi yleinen muotoilu, värimaailma ja se, onko se responsiivinen ( eli näyttääkö se hyvältä mobiililaitteissa). Haluat myös varmistaa, että teema on yhteensopiva niiden lisäosien kanssa, joita haluat käyttää.

Kun olet löytänyt mieleisesi teeman, voit asentaa sen WordPress-sivustollesi. Useimmat teemat voi asentaa suoraan WordPressin kojelaudasta. Mene yksinkertaisesti kohtaan Ulkoasu > Teemat ja napsauta ”Lisää uusi” -painiketta.

Sieltä voit etsiä teemoja, esikatsella niitä ja asentaa haluamasi teemat. Kun olet asentanut teeman, voit aktivoida sen menemällä Appearance > Themes (Ulkoasu > Teemat) -kohtaan ja napsauttamalla teeman alla olevaa ”Activate” (Aktivoi) -linkkiä.

Nyt kun olet asentanut ja aktivoinut teeman, voit aloittaa lisäosien lisäämisen. Kuten aiemmin mainitsimme, liitännäiset lisäävät WordPress-sivustoosi tiettyjä ominaisuuksia ja toimintoja. Liitännäisiä on melkein kaikkeen, joten käytä aikaa WordPressin liitännäisrekisterin selaamiseen ja katso, mitä on saatavilla.

Kun löydät haluamasi lisäosan, asenna se yksinkertaisesti WordPress-sivustollesi. Useimmat lisäosat voi asentaa suoraan WordPressin kojelaudasta. Siirry kohtaan Plugins > Add New ja napsauta ”Upload”.

-Kuten lisätä liitännäisiä WordPressiin

Lisäosien lisääminen WordPressiin on hyvä tapa laajentaa verkkosivustosi toiminnallisuutta. Liitännäisiä on saatavilla tuhansia, joten niistä löytyy varmasti jokin tarpeisiisi sopiva.

Jos haluat lisätä lisäosan WordPressiin, kirjaudu ensin WordPressin kojelautaan. Napsauta sitten vasemmassa sivupalkissa olevaa ”Plugins”-linkkiä. Klikkaa Plugins-sivulla ”Add New” -painiketta.

Kirjoita hakukenttään sen lisäosan nimi, jonka haluat asentaa. Jos esimerkiksi haluat lisätä yhteydenottolomakkeen verkkosivustollesi, etsi ”Contact Form 7” -lisäosaa.

Kun olet löytänyt haluamasi lisäosan, napsauta ”Install Now” -painiketta. WordPress lataa ja asentaa nyt lisäosan puolestasi.

Kun lisäosa on asennettu, sinun on aktivoitava se. Tee tämä klikkaamalla ”Aktivoi” -linkkiä.

Kun lisäosa on aktivoitu, voit alkaa käyttää sitä verkkosivustollasi.

-Kuinka WordPress-teemoja käytetään

Teemat tekevät WordPressistä niin monipuolisen ja tehokkaan. Teema on kokoelma tiedostoja, jotka toimivat yhdessä tuottaakseen graafisen käyttöliittymän, jonka taustalla on koodirakenne. Tämän käyttöliittymän avulla käyttäjä voi hallita sitä, miten sisältö esitetään verkkosivustolla. WordPress-teemat on kirjoitettu PHP-ohjelmointikielellä, ja ne käyttävät mallitiedostojen, mallitunnisteiden ja CSS-tiedostojen yhdistelmää luodakseen HTML-koodia, joka sitten lähetetään verkkoselaimelle.

WordPress-teemoja on kahdenlaisia: ilmaisia ja premium-luokan teemoja. Ilmaisia teemoja luovat yleensä harrastajat tai kehittäjät, jotka haluavat jakaa työnsä WordPress-yhteisön kanssa. Premium-teemoja luovat ammattimaiset suunnittelijat ja kehittäjät, ja niitä myydään kaupallisesti.

WordPress-teemaa valitessasi on tärkeää ottaa huomioon tarvitsemasi toiminnallisuus ja haluamasi muotoilu. Tarjolla on teemoja monenlaisiin tarkoituksiin, yksinkertaisista blogiteemoista monimutkaisiin yritysteemoihin. Voit löytää teemoja, joissa on erilaisia ominaisuuksia, kuten verkkokaupan integrointi, sosiaalisen median integrointi ja responsiivinen suunnittelu.

Kun olet löytänyt mieleisesi teeman, voit asentaa sen WordPress-sivustoosi. Jos haluat asentaa teeman, sinun on ensin ladattava se WordPress-teemahakemistosta tai kolmannen osapuolen verkkosivustolta. Kun se on ladattu, voit ladata sen WordPress-sivustoosi menemällä WordPress-ohjaustaulun Appearance > Themes -sivulle.

Kun olet asentanut teeman, voit aktivoida sen menemällä Appearance > Themes -sivulle ja napsauttamalla Activate-painiketta. Kun teema on aktivoitu, voit aloittaa sisällön lisäämisen ja sivustosi ulkoasun mukauttamisen.

-Kuinka vianmääritys WordPressissä tehdään?

ongelmat

Jos sinulla on ongelmia WordPress-sivustosi kanssa, voit tehdä muutamia asioita ongelman ratkaisemiseksi. Yritä ensin tyhjentää selaimesi välimuisti ja evästeet. Tämä voi usein ratkaista WordPress-sivustojen ongelmat. Jos tämä ei toimi, yritä käyttää sivustoa eri selaimella tai laitteella. Jos et vieläkään pääse sivustoosi, on todennäköistä, että WordPress-hosting-tilissäsi on ongelma. Voit ottaa yhteyttä isäntään vianmääritystä varten. Jos sinulla on edelleen ongelmia, voit yrittää päästä WordPress-sivustoosi FTP:n kautta. Tämä voi usein auttaa sinua tunnistamaan ongelman.

Yhteystiedot

Firdonkatu 2
00510, Helsinki

+358 4047454841
aspa@kyvyt.com

Somessa

Sähköpostilista

Tilaa uutiskirjeemme