Mitä WordPress maksaa?

WordPress on yksi maailman suosituimmista verkkosivustojen rakentamisen työkaluista. Se antaa käyttäjilleen mahdollisuuden luoda verkkosivuja ja blogialustoja, jotka ovat helppokäyttöisiä ja selkeitä. WordPress tarjoaa myös lukuisia ominaisuuksia, joiden avulla voit muokata sivuston ulkoasua ja parantaa sen toimintaa. Mutta mitä WordPress maksaa?

WordPressin käyttö on ilmaista. Kuka tahansa voi ladata ja asentaa ohjelman omalle palvelimelleen. Tämä on hyvä alkuverkkosivustolle, mutta saadaksesi kaikki WordPressin tarjoamat edut sinun on huolehdittava jostain muusta, mikä voi olla melko kallista.

Verkkosivujen isännöinti

Ensimmäinen asia, jonka sinun on hankittava WordPress-sivustosi isännöimiseksi, on web-hosting-palvelu. Web-hosting on palvelu, joka tarjoaa tilan ja teknologian, joita tarvitset verkkosivustosi ajamiseen. Palvelintilan vuokraaminen voi maksaa välillä 4–30 euroa kuukaudessa, riippuen palveluntarjoajasta ja palvelupaketista. Joissakin tapauksissa voit jopa saada isännöintipalvelun ilmaiseksi.

Kun valitset isännöintipalvelun, sinun on otettava huomioon monia eri tekijöitä, kuten turvallisuus, nopeus ja tuki. Valitsemalla halvemman isännöintipalvelun voit säästää rahaa, mutta se voi olla kalliimpaa pitkällä aikavälillä, kun tarvitset enemmän tukea ja palvelimen nopeus heikkenee. Tutustu huolellisesti eri palveluntarjoajiin ja päätä sitten, mikä on paras ratkaisu.

Teemat ja lisäosat

WordPress tarjoaa laajan valikoiman ilmaisia ​​teemoja ja liitännäisiä, joilla voit luoda oman verkkosivustosi. Monet näistä ilmaisista teemoista ja liitännäisistä ovat laadukkaita, mutta ne eivät ehkä sovellu tarkoitukseesi. Voit silti löytää ammattimaisia ​​teemoja ja liitännäisiä, jotka vastaavat tarpeitasi, mutta ne maksavat usein enemmän.

Esimerkiksi, jos haluat luoda verkkokaupan, sinun on hankittava lisäliitännäisiä, kuten WooCommerce, joka maksaa noin 60 Euroa. Lisäksi sinun on ostettava maksujen käsittelyyn tarvittavia lisäohjelmia, kuten Stripe ja PayPal, jotka maksavat noin 30–50 Euroa kuukaudessa. Näiden lisävarusteiden ansiosta voit helposti hallita tuotteitasi ja tarjota ostajillesi turvallisia maksuratkaisuja.

Muut kulut

WordPressin käyttöön liittyy muitakin kuluja. Esimerkiksi, jos haluat parantaa wordpress sivun hakukoneoptimointi ominaisuuksia ja saada lisää liikennettä googlestaa, sinun on hankittava SEO-työkaluja, kuten Yoast SEO, joka maksaa noin 70 Euroa vuodessa. Jos haluat maksimoida liikenteen potentiaalin, voit myös harkita mainoskampanjoita, kuten Google Adwords, joka maksaa noin 5–10 Euroa klikkausta kohden. Yritykset, jotka haluavat lisätä sosiaalisen median liikennettä ja sitoutumista, voivat myös harkita sosiaalisen median hallintapalveluiden ostamista, jotka maksavat 50–200 Euroa kuukaudessa.

Yhteenveto

WordPressin käyttö itse on ilmaista, mutta saadaksesi kaiken irti WordPressin tarjoamista ominaisuuksista sinun on hankittava isännöintipalvelu, teema, liitännäiset ja muut tarvikkeet. Isännöintipaketit maksavat 4–30 euroa kuukaudessa, kun taas teemat ja liitännäiset maksavat 20–100 euroa. Lisäksi sinun on hankittava työkaluja, kuten SEO-työkaluja ja mainoskampanjoita, jotka maksavat 50–300 euroa kuukaudessa. Kaiken kaikkiaan WordPressin käyttö voi maksaa yli 100 euroa kuukaudessa, jos haluat saada kaiken irti siitä, mitä se tarjoaa.

Usein kysytyt kysymykset

Onko WordPress ilmainen?

Itse WordPress-ohjelmisto on täysin ilmainen ja kuka tahansa voi ladata sen WordPress. org-sivuilta. Kotisivujen rakentamista varten tarvitaan kuitenkin kotisivutila ja oma domain eli verkko-osoite.

Mitä kotisivut maksaa?

Kotisivujen hinta ammattilaisen toteuttamana mikroyritykselle (yli 95 % Suomessa toimivista yrityksistä) on usein noin 500 – 5000 €. Laajempi sivusto monipuolisemmilla ominaisuuksilla voi maksaa helposti 5000 – 15 000 € ja siitä ylöspäin.

Onko WordPress vaikea?

WordPressin käyttöönotto ei ole vaikeaa, ja jokainen varmasti pystyy rakentamaan oman kotisivun sen avulla, jos vain haluaa. WordPressin haltuun ottamisesta on myös valtavasti hyötyä, sillä osaat sen jälkeen varmasti lisätä ja muokata kotisivusi sisältöä aina tarpeen vaatiessa.

Miten perustaa nettisivu?

Nettisivujen perustaminen on yleensä hyvin yksinkertaista, ja useimmat ihmiset pystyvät tekemään sen ilman mitään ongelmia. Sinun tarvitsee vain ostaa web-palvelin ja asentaa siihen julkaisujärjestelmä, kuten WordPress. WordPressin avulla voi luoda minkä tahansa tyyppisen sivuston, ja se on yksi helpoimmista tavoista aloittaa nettisivujen tekeminen.

Miten tehdä omat kotisivut ilmaiseksi?

Kotisivujen tekeminen onnistuu ilmaiseksi useilla eri verkkopalveluilla. WordPress on oman kokemukseni mukaan näistä paras. Siihen on saatavilla loputtomasti ilmaisia teemoja ja lisäpalikoita. WordPress on myös valmiiksi varsin nopea ja kohtuullisen hyvin hakukoneoptimoitu.

Mitä verkkosivut maksavat?

Verkkosivujen hinnoittelussa on useita tekijöitä, jotka vaikuttavat loppuhintaan. Käytettävän teknologian ja toteutustavan mukaan hinnat vaihtelevat suuresti. Yksinkertaiset verkkosivut voivat maksaa noin 1000 euroa, kun taas monimutkaiset verkkosivut voivat maksaa jopa 100 000 euroa.

Miten suunnitella nettisivut?

Nettisivujen suunnittelu on tärkeä osa yrityksen tai yhteisön online-visuaalista ilmettä. Nettisivujen tulee olla helposti navigoitavia, hyvin jäsenneltyjä ja viestittää oikea, kiinnostava viesti kohderyhmälle. Hakukoneetkin arvostavat hyvää sisältöä. Pohjana nettisivujen suunnittelussa kannattaa käyttää asioita, joita kirjoitettiin vaiheessa 1, kun pohdittiin tavoitteita, kohderyhmää ja brändiä.

Mikä on kotisivu?

Kotisivu on verkkosivuston sivu, jolta selaimen on tarkoitettu aloittaa selaaminen. Kotisivut voivat sisältää myös etusivun tai pääsivun tietoja.

Onko nettisivut vaikea tehdä?

Nettisivujen tekeminen ei ole vaikeaa, ja useimmat yrittäjät voivat tehdä niistä itse helposti ja nopeasti. Yrittäjät voivat kuitenkin helposti unohtaa tietyt perusasiat ja käyttäjän näkökulman, jos he tekevät sivustojaan itse.

Miten WordPressiä käytetään?

WordPressiä käytetään yleisesti sivuston rakentamiseen ja sisällön hallintaan. Se on helppo asentaa ja käyttää, ja se tarjoaa laajan valikoiman työkaluja ja ominaisuuksia. WordPressiä voi käyttää sekä ammattilaiset että aloittelijat, ja se on yhteensopiva useiden eri verkkotunnusten ja palvelimien kanssa.

Mitä WordPress tarkoittaa?

WordPress on WWW-sisällönhallintaohjelmisto, joka on alun perin tarkoitettu blogien luomiseen ja ylläpitoon. WordPress on kirjoitettu PHP-kielellä ja se käyttää tietojen tallentamiseen MySQL-tietokantaa. WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on saatavilla ilmaiseksi.

Kannattaako kotisivut tehdä itse?

Kotisivujen tekeminen itse voi säästää selvää rahaa, mutta toisaalta se vaatii huomattavasti enemmän aikaa. Yksinkertaiset nettisivut voi yleensä toteuttaa järkevästi myös itse, tosin se vaatii usein enemmän aikaa ja osaamista tai vähintäänkin halua opetella.

Miksi verkkosivut?

Verkkosivut ovat hyödyllisiä, koska ne toimivat asiakaspalvelijana kellon ympäri. Ne ovat myös ensimmäinen asiakkaalle näkyvä elementti yrityksestä, joten ne tarjoavat tärkeän ensivaikutelman. Verkkosivuilta voi löytää tietoa yrityksestä, tuotteista ja palveluista, ja asiakkaat voivat olla yhteydessä yritykseen helposti ja vaivattomasti sivujen kautta. Verkkosivujen avulla yritykset voivat tarjota asiakkailleen laajan valikoiman erilaisia palveluita.

Yhteystiedot

Firdonkatu 2
00510, Helsinki

+358 4047454841
aspa@kyvyt.com

Somessa

Sähköpostilista

Tilaa uutiskirjeemme