WordPress kotisivut – Paras alusta kotisivuille?

WordPress kotisivut

WordPress kotisivut ovat jo pitkään olleet paras vaihtoehto pienille ja keskikokoisille yrityksille.

Sinänsä asian ei pitäisi olla mikään ihme, nimittäin jopa 43% kaikista maailman verkkosivuista käytti WordPress julkaisujärjestelmää Tammikuussa 2022.

WordPress kotisivut ovat helppo ja nopea tehdä, yksinkertaiset päivittää ja todennäköisesti tarjoavat pienissä ja keskisuurissa yrityksissä parhaan mahdollisen vastineen käytetylle rahalle.

Tästä kirjoituksesta löydät perustietoja WordPressistä sekä vinkkejä WordPress kotisivujen hankkimiseen.

Miksi WordPress kotisivut ovat hyvä valinta?

WordPress kotisivut ovat aina hyvä valinta, niitä voidaan muokata lähes rajattomasti, niihin on saatavilla uskomaton määrä tukea sekä valmiita lisäosia ja teemoja, joilla kotisivujen rakentaminen on nopeaa ja helppoa.

WordPress kotisivujen kanssa et ole sitoutunut vain yhteen mainostoimistoon tai palveluntarjoajaan. Alustana WordPress on myös täysin maksuton.

Voit helposti koska tahansa vaihtaa kotisivujen palvelinta, toisin kuin esimerkiksi Wixissä, jossa olet sitoutunut käyttämään heidän tuotteitaan.

Suomesta löytyy tuhansia WordPress kehittäjiä, eli voit esimerkiksi rakentaa kotisivun ensin mainostoimiston avulla ja myöhemmin siirtää sen ylläpidon freelancer toimijaan.

WordPress kotisivujen hinta on edullinen

Jos etsinnässä on edulliset kotisivut, WordPress on tällöin varmasti paras valinta, sillä se itsessään on täysin maksuton.

Kotisivujen hinta WordPressillä rakentaessa tuleekin lähinnä tarvittavista teemoista, lisäosista ja käytettävästä työajasta.

WordPress teemat maksavat noin 50€ kappale ja lisäosat suurin piirtein saman verran. Kokonaisen WordPress sivun hinnaksi itse tehtynä tulee keskimäärin 150€ ja mainostoimiston kanssa tehtynä hinnat ovat 500€ ylöspäin.

WordPress kotisivut vaativat myös ylläpitoa

Vaikka WordPress kotisivujen rakentaminen on todennäköisesti edullista, kannattaa ostaessa huomioida myös, että sivusto tarvitsee jatkuvaa ylläpitoa.

Esimerkiksi lisäosia tulee päivittää, ettei kotisivuilla ole ikäviä tietoturva-aukkoja. Ylläpitoon kannattaa varata ainakin muutama kymppi kuussa.

Mainostoimisto vai freelancer tekemään WordPress kotisivuja?

Sekä mainostoimisto että freelancer kotisivujen tekijä pystyy helposti tuottamaan laadukkaat WordPress sivut. Mutta kumpi näistä on parempi valinta?

Freelancer WordPress kotisivujen tekijä on aina halvempi, kun ison mainostoimiston pyörittämiseen vaadittuja kuluja ei ole. Freelancer toimijalla ei kuitenkaan aina välttämättä ole resursseja isoihin projekteihin.

Mainostoimistolla taas on todennäköisesti enemmän resursseja isoihin projekteihin, sekä osaamista usealta eri alueelta, kuten graafisesta suunnittelusta ja konversio optimoinnista.

Suurin valintakriteeri on projektisi koko ja budjetti. Jos tarvit pienellä budjetilla pienyrittäjän kotisivut valitse freelancer ja jos projektisi on iso, valitse mainostoimisto.

WordPress kotisivut sopivat myös verkkokaupalle

WordPress ei ole tarkoitettu ainoastaan pieniin projekteihin, vaan sen avulla onnistuu helposti myös oman verkkokaupan julkaiseminen.

WordPressin ilmainen lisäosa WooCommerce on nykypäivänä useassa verkkokaupassa käytössä ja sille löytyy runsaasti tukea. WooCommercen avulla verkkokaupan luominen on todennäköisesti halvempaa kuin muilla vaihtoehdoilla,

WordPress.org vai WordPress.com

Artikkelin loppuun vielä tärkeä huomio. WordPress on itsessään ilmainen ja tällöin puhutaan WordPress.org versiosta.

WordPressistä on tarjolla myös hieman rajallisempi ja maksullinen WordPress.com versio, jossa sinun ei tarvitse huolehtia WordPressin hostaamisesta. Nämä ovat siis kaksi eri asiaa

Yhteystiedot

Firdonkatu 2
00510, Helsinki

+358 4047454841
aspa@kyvyt.com

Somessa

Sähköpostilista

Tilaa uutiskirjeemme