Etsinnässä kotisivujen tekijä? Valitse ammattilainen

kotisivujen tekijö

Mitä asioita tulisi ottaa huomioon kun etsinnässä on kotisivun tekijä? Voidaanko kotisivujen tekijä kilpailuttaa? Kannattaako valita mainostoimisto tai vai riittääkö halvempi freelancer toimija?

Tämä kattava artikkeli auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen kotisivujen tekijän juuri sinun yrityksellesi.

Paras kotisivun tekijä?

Nykypäivänä kotisivujen tekeminen on lähes naurettavan helppoa, jopa lapsi osaa tehdä sellaiset.

Kokemattomampi tekijä ei kuitenkaan välttämättä osaa huomioida verkkosivujen käytettävyyttä ja elementtejä, joilla asiakas saadaan ostamaan tuote tai palvelu.

Eli miten valita paras kotisivujen tekijä? Paras tekijä juuri sinun alalle löytyy useimmiten vertailemalla osaajien portfolioita.

Portfolio on galleria, jonne kotisivujen tekijät keräävät työnäytteitään. Kun näet millaisia kotisivuja tekijä on toteuttanut aikaisemmin, ei kotisivuja tarvitse ostaa kuin “sikaa säkissä”.

Entäpä kannattaako valita mainostoimisto vai pienempi tekijä? Tämä riippuu täysin projektista. Jos kysymyksessä on iso kokonaisuus, mainostoimistolta löytyy varmasti paremmin resursseja kotisivujen toteuttamiseen.

Jos kyseessä on vain pienet, esimerkiksi pienyrittäjän kotisivut, usein yksin toimiva freelancer kotisivujen tekijä on parempi valinta.

Mitä kotisivujen tekijä maksaa?

Kotisivujen hinta on monelle tärkeä kriteeri tekijän valinnassa. Eli paljonko kotisivujen tekijä sitten maksaa?

Edullisille kotisivuille moni kotisivujen tekijä tarjoaa valmiiksi suunniteltuja paketteja, jotka voivat halvimmillaan maksaa vain muutaman satasen. Mitä enemmän kotisivut tarvitsevat räätälöintiä, sitä enemmän ne useimmiten maksavat.

Jos kotisivujen tekijä joutuu suunnittelemaan sivun alusta alkaen, eli pakettiin sisältyy mm. ulkoasu, hakukoneoptimointi ja sisältö, nousee kotisivujen hinta helposti tuhansiin euroihin.

Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää sitä, että freelancer kotisivujen tekijä on halvempi vaihtoehto kuin mainostoimisto.

Pitääkö kotisivujen tekijälle maksaa myös ylläpidosta?

Tavallisesti pelkkä kotisivujen tekeminen ei riitä, vaan jotta ne pysyvät näkyvissä netissä, niille joudutaan hankkimaan myös kuukausittain veloitettava palvelin sekä verkkotunnus.

Yleisesti ottaen myös sivustoa joudutaan tasaisin väliajoin päivittämään, esimerkiksi lisäämällä asiakkaan toiveesta lisää sisältöä tai muokkaamaan tekstejä. Jos kysymyksessä on esimerkiksi WordPress kotisivut, tällöin tietoturva on hyvä pitää ajantasalla, näin sivusto toimii ongelmitta.

Kotisivujen tekijä ei luonnollisesti voi sisällyttää kuukausittaisia kuluja pakettiin, vaan ne joudutaan maksamaan erikseen. Sekä palvelin että verkkotunnus voidaan kuitenkin ostaa toiselta toimijalta, jolloin kotisivujen tekijän ei tarvitse niistä murehtia.

Mitä muita palveluita kotisivujen tekijä voi tarjota?

Kotisivujen lisäksi moni kotisivujen tekijä tarjoaa oheispalveluita, kuten sähköpostilaatikoita ja markkinointia.

Pelkästään upeat kotisivut eivät yksinään tuo kauppaa, vaan sinne täytyy myös saada kävijöitä. Tämä onnistuu helpoiten markkinoinnin avulla.

Jos kotisivujen tekijä suorittaa sivustolle esimerkiksi hakukoneoptimointia, sivusto tulee näkyviin Googlessa halutuilla avainsanoilla ja asiakas löytää perille. Yleensä hakukoneoptimointi vie kuitenkin runsaasti aikaa ja nopeita tuloksia havittelevien kannattaa kokeilla Google Display tai Facebook markkinointia.

Kotisivujen tekijä voi tarjota myös käyttöön graafikon, joka suunnittelee sivut niin, että ne tuovat varmasti kauppaa. Tämä on hyvä valinta silloin, kun kotiviuilla on runsaasti kävijöitä ja tarkoitus on tehdä runsaasti kauppaa.

Yhteystiedot

Firdonkatu 2
00510, Helsinki

+358 4047454841
aspa@kyvyt.com

Somessa

Sähköpostilista

Tilaa uutiskirjeemme