Pienyrittäjän kotisivut: Näin paljon kotisivut pienyrittäjälle maksavat

Pienyrittäjän kotisivut

Usea pienyrittäjä pähkäilee, pitäisikö hankkia kotisivut vai riittääkö markkinointiin Facebook, instagram ja muut someprofiilit.

Sosiaalinen media on varmasti monelle pienyrittäjälle tärkeä kanava markkinointiin, mutta ainoastaan niiden varaan ei kannata laskea. Esimerkiksi Facebook saattaa sulkea pienyrittäjän tilin mielivaltaisesti jo pienimmästäkin sääntörikkomuksesta.

Kotisivut ovat taas pienyrittäjän omaisuutta, eikä toinen taho niitä voi mielivaltaisesti sulkea. On myös hyvä muistaa, ettei some ja kotisivut sulje pois toisiaan, vaan ne pikemminkin täydentävät toisiaan.

Tästä kirjoituksesta löydät vinkkejä, jos aikomuksesi on hankkia pienyrittäjän kotisivut.

Kannattaako pienyrittäjän hankkia kotisivut?

Kotisivut ovat lähes jokaiselle yritykselle koosta riippumatta kriittinen kanva markkinointiin sekä viestintään. 

Aloittelevan pienyrittäjän kotisivut ovat todennäköisesti sosiaalisen median ohella ainoa kanava, mistä yrittäjä saa kustannustehokkaasti näkyvyyttä.

Oletko kuullut sanonnan “Jos yrityksellä ei ole kotisivuja, onko sitä edes olemassa”? Potentiaaliset asiakkaat Googlettavat niin aukioloaikoja ja tietoja yrityksestä, ja jos niitä ei löydy, saatetaan epäillä, ettei yritys edes ole enää toiminnassa.

Mitä pienyrittäjän kotisivut maksavat?

Kotisivujen hinta tunnetusti vaihtelee aina kympeistä satasiin. Halvimmillaan pienyrittäjä joutuu käyttämään vain aikaansa kotisivujen rakentamiseen.

Jos pienyrittäjä päättää hankkia kotisivut mainostoimistosta, voi sivusto tulla varsin kalliiksi. Mainostoimistot veloittavat kotisivuista tyypillisesti vähintäänkin tuhannen euroa.

Kalliiden kotisivujen sijaan pienyrittäjä voi tehdä edulliset kotisivut täysin itse, käyttämällä avukseen esimerkiksi WordPressiä ja valmista teemaa.

Valmistaudu ainakin seuraaviin maksuihin kun hankit kotisivua pienyritykselle

Verkkotunnus: Tämä joudutaan maksamaan kerran vuodessa, tavallisesti noin 12€/vuosi hinta

Palvelin tai webhotelli: Hinta riippuu kotisivujen koosta, noin 5€-20€/kk

Kotisivujen rakentaminen: Tämä on se mikä mainostoimistoilla maksaa, varaudu maksamaan vähintään 400€.

Miten valita kotisivujen tekijä pienyritykselle?

Suomessa on satoja mainostoimistoja, jotka toteuttavat mielellään pienyrittäjien kotisivuja. Tämän lisäksi tarjolla on vielä useampi freelancer kotisivujen tekijä, joka tekee verkkosivuja varmasti halvemmalla kuin isot mainostoimistot.

Mistä sitten kannattaa lähteä liikkeellä ja mistä tietää, minkälaista laatua on tulossa? Kotisivujen vertailu kannattaa aloittaa tutkimalla mainostoimistojen tai freelancereiden portfolioita, joissa esitellään muille asiakkaille tehtyjä projekteja, joiden perusteella saat jo varmasti jonkinlaisen idean, mihin tekijä kykenee.

Mainostoimisto vai freelancer?

Sekä mainostoimistolla että freelancer kotisivujen tekijöillä on hyvät sekä huonot puolensa. Jos kysymyksessä on pienet pienyrittäjän kotisivut, saat varmasti paremman hinta/laatu suhteen freelancer toimijalta, kuin kalliilta mainostoimistolta.

Jos pienyrittäjä taas tarvitsee laajan kokonaisuuden, kannattaa tarjous kysyä myös mainostoimistolta. Isot projektit saattavat olla haastava homma freelancerille.

Paras alusta pienyrittäjän kotisivuille

Kun kotisivuja ruvetaan toteuttamaan, tulee päättää mille alustalle ne rakennetaan. Kun kysymyksessä on pienyrittäjän kotisivut, vaihtoehtoina ovat mm. WordPress, Wix ja SquareSpace.

Järkevin vaihtoehto näistä on oikeastaan WordPress kotisivut, kun valinta on WordPress, sivuja voidaan päivittää jatkossa myös helposti myös itse käyttäjän toimesta.

Muut vaihtoehdot saattavat olla halvempia, mutta usein ne eivät ole läheskään niin joustavia kuin WordPress.

Mitä ominaisuuksia pienyrittäjän kotisivuilta tulisi löytyä?

Ennen kuin pyydät tarjouksia kotisivujen suunnittelusta ja rakennuksesta, olisi hyvä pohtia, mitä asioita ja ominaisuuksia kotisivuilta tulisi löytyä.

Pienyrittäjän kotisivujen tärkein toiminto on tietenkin vakuuttaa mahdolliset asiakkaat tuotteesi tai palvelusi luotettavuudesta ja toimivuudesta. Näiden lisäksi kotisivuilta tulisi löytyä myös mahdollisuus ottaa yhtyettä tai suoramyynti esimerkiksi kotisivujen yhteyteen rakennetun verkkokaupan avulla.

Hyviltä kotisivuilta löytyy myös runsaasti sisältöä, ennen kuin kysyt tarjousta, kannattaa miettiä pystytkö oikeasti kirjoittamaan riittävän laadukasta tekstiä, vai kannattaako sisällön tuottaminen jättää mainostoimiston huoleksi.

Yhteystiedot

Firdonkatu 2
00510, Helsinki

+358 4047454841
aspa@kyvyt.com

Somessa

Sähköpostilista

Tilaa uutiskirjeemme